Friday, April 1, 2011

Cerita Hari Ini

3 comments
Pagi tadi bangun lambat, pukul 5.38,terus bingkas bangun mandi sepantas kilat,solat,bersiap, 6.05 sudah didalam kereta bersama Nabil yang masih separa sedar.

Hari Jumaat disekolah, masa berlalu dengan pantas seperti biasa, sebab selalu hari jumaat kelas penuh, sedar-sedar dah pukul 11.10..time to go home. Siapkan kerja sikit lagi, baru balik.. belum lunch lagi, breakfast pun ala kadar je, jadi singgah kedai…beli sayur mayur dan yang sewaktu dengannya.

Lepas tu terus ke rumah ibu untuk ambil Nabil (ibu tu pengasuh nabil..) Sampai rumah ibu, Nabil masih nyenyak tidur..terpaksala duduk dulu tunggu, takkanla nak terus angkat. Borak2 dengan ibu..cerita itu dan ini, akhirnya bangun jugak Nabil..lebih setengah jam jugak tunggu.

Balik rumah terus masak..nasib baik dah ada orang tolong masak nasi n bwk keluar lauk sebelum pegi masjid. Jadi bila cik abe balik boleh terus makan..Alhamdulillah, kenyang..main-main dengan Nabil..Nabil nak tidur lagi..maybe tadi tido sekejap je kat rumah ibu. So tidurkan Nabil, mama n abah berehat jugak..rehat sambil tutup mata:) ingat nak kluar beriadah petang tadi, tapi since nabil pun bangun dah pukul 5 agak lewat sudah untuk keluar.

Malam ni ada request untuk makan burger, so burger it is. Bagus jugak, kalau tak roti burger tu cik tong tolong makan nanti.

Itulah cerita untuk hari ini…bersemangat nak menghadapi esok sebab esok nak buat nasi kerabu..yeay!!! yeay!! Lama dah duk terliur nak makan nasi kerabu, tapi tunggu weekend baru nak buat.. nyiur sudah siap digoreng petang tadi, esok tinggal gaul dengan bahan2 yang sepatutnya..harap-harap sedapla.. (owh..rindu pulak nak merasa nasi kerabu kuning che moh)

itulah cerita untuk hari ini, walaupun nampak macam boring tapi ada jugak saat-saat menarik..especially bila tengok Nabil main. Nabil suka main bola dan suka tengok upin ipin..pandai jugak sebut "pin, pin". "Betul3" pun adalah jugak kedengaran:) tapi belum lagi berjalan..insyaAllah tak lama lagi.

ok, pic of the day...(no today's though)

kalau nak bagi diam dalam stroller bagi pegang bola..ok la dia:)

Comments

3 comments to "Cerita Hari Ini"

fatien adibah said...[Reply to comment]
April 1, 2011 at 5:12 AM

nabil nabil...cool la dlm gmbr ni!ehe:)

Janna Wan Muhammad said...[Reply to comment]
April 2, 2011 at 10:53 PM

ooo..rehat sambil tutup mata..cheja nka cuba gk la...hehehe...

jgn lupa amek gmbr nasi kelabu...pahtu wat la entry khas yer..

ise3339 said...[Reply to comment]
April 4, 2011 at 6:17 PM

@fatien adibah cool je. tp tok si senyum kalu dlm stroller or baby car seat.

kak ja: abih doh nasi kelabu kaler kuning..tok dan nok amik gambar..hi3..nnti wat smula pulok:)

Followers

Top Commenters

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com