Saturday, May 28, 2011

Cuti Sekolah

2 comments
Hari ni dah start cuti sekolah.. tapi kitorg akan blk kg esok..flight penuh.. nk buat mcmana..sabar jela..
Tapi kalau ikutkan hati memang dah tak sedap duduk je, sebab nak tunggu esok. Tak sabar nabil nak jumpa atuk nenek, umi ayoh, makcik2 n sepupu2 dia..

tadi pegi kenduri kawin rumah jiran..yg juga makcik kepada one of my student.
mula2 rasa best jgk nk pegi kenduri, x pyh msk..tp pikir2 kenduri kt sini tak sama dgn kenduri kt sana..
mana ada gulai kawah or ayam masak merah dgn acar timun, sambal belacan.
kat sini lauk yg wajib ada ialah, isi ikan msk dgn sos, lauk lain lagi yg ada tadi kari ayam, daging masak kicap n udang ala-ala sweet sour..okla jgk, byk jenis lauknya...
tapi yg kurang best sikit bila dia psg lagu kuat2..nk borak2 pun susah..mkn pun tak selesa..ish2 sabor jerla.. tp itula adat/trend kalau kenduri di sini..biasala kalau diorang akan berkaraoke smpai ke pagi.. satu lagi perbezaan ialah, kalau kat sana kita letak bunga manggar di tepi jalan/lorong nak ke rumah pengantin, tp di sini dia letak daun kelapa:)

Ni pulak letak gambar nabil yg nmpk lidah dia yg luka masa pegi Tawau hari tu..tp ms ambil gmbr ni dh ok sikit..

Comments

2 comments to "Cuti Sekolah"

DeLancrettLurpak said...[Reply to comment]
May 29, 2011 at 3:31 PM

oh org sabah hidang mcm gitu eh masa kenduri? sama rasa tak?

ise3339 said...[Reply to comment]
May 30, 2011 at 5:27 PM

mim: org sabah dari suku kaum sungai..lain suku, lain sikit caranya, rasa of course tak sama..

Followers

Top Commenters

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com