Friday, October 1, 2010

After raya

3 comments
Salam semua..semoga anda semua sihat walafiat. Dah 3 minggu Aidilfitri berlalu, tapi jemputan ke open house masih tak putus-putus every weekend, trmasuklah hari ini ada 3 jemputan yang harus di attend(ish bhsa rojak la pulak). Rumah terbuka sendiri pulak mcmana? emm..ni yg susah sikit, bukan tak nak buat, tapi banyak kekangan..kekangan yg plg utama ialah kesempitan rumah. Ruang di rumah kami ni, amatlah terhad..kalau jemput 2 keluarga medium size pun dah penuh. jadi tak bleh buat OPEN house, cuma jemput kwn2 sikit2 dtg umah.

Raya hari tu, kami blk kelate...ok jgkla raya cuma tak sempat pegi pusing braya rumah sedara hatta rumah mak sedara yg dekat2 pun tak sempat pegi..kalu raya zaman muda2 dulu, mmg pusing satu kampung la raya pertama tu..pegi umah sedara mara. tapi itu dulu kan...:) tapi yang special raya tahun ini ialah beraya bersama anakanda tersayang:) first raya with Nabil.

Dahla cerita pasal raya, dah basi dh..hi3..
Semalam try buat soto..ketung ketang ketung ketang kt dapur siap jgk...tapi mak oii smpai 3jam msk br bleh mkn, en suami plk asyik duk tnya, tak siap lagi ke.. maklumla first timer kan..lmbt sikit, lgpun byk yg nk kena sedia..nk buat begedil saje pn byk proses, sabor je la.. tapi yg penting bila mkn tu...Alhamdulillah..:)

Inila rupe my first soto (meehoon)


okla,sblm mengakhiri entry kali ini, update on Nabil:

* makin laju dh naik walker, gohead gostan pandai doh..
* asyik duk kaki 4 je..wlpn tak brgerak lg.

n lastly gmbar trbaru nabil
practice nk merangkak:)

suka buat mulut mcm tu skrg ni

wassalam, jumpa lagi!!

Comments

3 comments to "After raya"

Ahlami said...[Reply to comment]
October 1, 2010 at 9:11 PM

heeeeeeeee sotooo sedappp nyohss. heeeeeeeee lagi utk nabil comamm lotey...go nabil go !

fatien adibah said...[Reply to comment]
October 4, 2010 at 7:19 AM

like kak mie's comment.gmbr2 nabil yg comel!syg nabil..aduhs.and,soto yg sedapp...waa..balek nnt bleh wat nih..hehe

Janna Wan Muhammad said...[Reply to comment]
October 4, 2010 at 8:13 AM

owh ciktie...kalu soto gak,konfirm anok2 sayo la hok makae byk sekali...

sedak doh napok tuh...lagi2 nga begedil....aiyyah.....sadap! ai bagi u A sbb cukup ngan aksesori w/p ai tak rasa lagi...

Followers

Top Commenters

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com